![]() |
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Yapılışı
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Yapılışı - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler : 300 gr.tel kadayıf 1 su b.ceviz 2 çorba k.tereyağı 1 su b.toz şeker sıvıyağ Kreması için: 1 litre süt 1 su b.toz şeker 3 çorba k.tepeleme un 1 yumurta sarısı 2 portakal Hazırlanışı : 300 gr.tel kadayıfı ince ince kesin.Tel kadayıfı elinizle didikleyin.Geniş bir tavaya tel kadayıfı1 su bardağı cevizi ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Kreması için tencereye 1 litre sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker3 çorba kaşığı un1 adet yumurta sarısı ilave edin.Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın.Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın.Üzerine kremayı dökün ve yayın.Kremanın üzerine kalan tel kadayıfı ilave edin.Tatlıyı servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.