ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Tarifi - Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571748)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:38 PM

Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Tarifi - Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Yapılışı
 


Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Nasıl Yapılır? - Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Tarifi - Cevizli Mısır Gevrekli Çikolata Yapılışı

Malzemeler :

8 kişilik
1 kase dövülmüş ceviz
1 kase ufalanmış mısır gevreği
90 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı margarin


Tarifi:

1 Dövülmüş cevizi ve ufalanmış mısır gevreğini karıştırın.
2 Küçük bir tencereye çikolata. tahin ve margarini koyun. Bu tencereyi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine oturtun. Devamlı karıştırarak ocak üstündeki bütün malzemeler eriyip. birbirine karışana dek bekletin.
3 Eriyen çikolatalı karışımı mısır gevreği ve cevizlerin üzerine yayın. Hepsini iyice karıştırın.
4 Orta boy bir tepsiye alüminyum folyo yayın. Bir çorba kaşığı yardımı ile mısır gevrekli çikolataları tepsiye parça parça alın. Çikolataların donması için buzlukta bir sure bekletin. Çıkarıp servis yapın.

Not: Çikolatalı karışımı kaşık yardımı ile tepsiye yerleştirirken. kaşığı sık sık ıslatmayı sakın ihmal etmeyin. Çünkü bu işlemi yapmazsanız karışım kaşık üzerine yapışarak. şekillendirmenizi zorlaştırabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.