ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571730)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:41 PM

Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı
 


Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı - Zencefilli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

4 kişilik
300 gr. çırpılmış krema
50 gr. tozşeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil tozu

Hazırlanışı

Fırını 190 derecede ısıtın.Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın.

Armutları soyup ikiye bölün.Çekirdeklerini çıkartın.Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin.

Krema .şeker.vanilya .tarçın .zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün.

30-35 dakika pişirin.Armutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin.Soğuk servis yapın.

Not:Tam olgunlaşmamış sert armutlarla daha iyi bir tat elde edersiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.