![]() |
Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı
Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı - Zencefilli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler 4 kişilik 300 gr. çırpılmış krema 50 gr. tozşeker Yarım tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın Hindistan cevizi rendesi 1 tatlı kaşığı zencefil tozu Hazırlanışı Fırını 190 derecede ısıtın.Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın. Armutları soyup ikiye bölün.Çekirdeklerini çıkartın.Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin. Krema .şeker.vanilya .tarçın .zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün. 30-35 dakika pişirin.Armutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin.Soğuk servis yapın. Not:Tam olgunlaşmamış sert armutlarla daha iyi bir tat elde edersiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.