Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 09:44 PM |
Çikolatalı Kadayıf Tarifi
Çikolatalı Kadayıf Nasıl Yapılır?-Çikolatalı Kadayıf Tarifi-Çikolatalı Kadayıf Yapılışı
500 gr kadayıf
250 gr ceviziçi
2 Çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
5 Çorba kaşığı bal
1.5 su bardağı su
Çikolata Sosu için:
100 gr bitter çikolata
100 gr krema
2 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı- Kadayıfları büyük tepsiye alın.
- İncecik didikleyin.
- 2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirin.
- Cevizleri irice dövün.
- Küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elinizle bastırıpsıkıştırın.
- Ortasına ceviz koyun.
- Üzerine de kadayıf yerleştirin.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın.
- Kızgın fırında kadayıflar kızarana dek pişirin.
- 5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyun.
- Suyu ekleyin.
- Kavanozu iyice çalkalayın.
- Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerinde gezdirin.
- Soğumaya bırakın.
- Bu arada çikolata sosunu hazırlayın.
- Bunun için de çikolata ve kremayı eitin.
- Kakao ve pudraşekeri koyup karıştırın.
- Ocaktan alıp1 çorba kaşığı margarin ekleyin.
- Sosa yedirin.
- Bu sosu kadayıfların üzerine gezdirin.
Çikolatalı kadayıf yemek tarifleri
|