ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Yapılışı (Resimli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571696)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:46 PM

Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Yapılışı (Resimli)
 


Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Yapılışı

Malzeme :
300 gr. kokulu gül yaprağı.
3 bardak pudra şekeri.
200 gr. taze krema.
2 bardak su.
1 portakal.
1 adet vanilya.

Yapılışı:
1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun.
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri. vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.