![]() |
Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Yapılışı (Resimli)
Güllü Dondurma Tarifi - Güllü Dondurma Yapılışı Malzeme : 300 gr. kokulu gül yaprağı. 3 bardak pudra şekeri. 200 gr. taze krema. 2 bardak su. 1 portakal. 1 adet vanilya. Yapılışı: 1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. gül yaprağını bir kaba koyun. 2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri. vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin. 3- 200 gr. gülü bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün. 4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun. 5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin. 6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan gül yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın. 7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin. 8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun. 9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.