ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Büsküvili Elma Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571648)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 09:54 PM

Büsküvili Elma Tatlısı Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
Bes tane elma
On tane ceviz
On tane biskuvi
Bir kilo sut
Iki yemek kasigi un
Iki yemek kasigi nisasta
Bir su bardagi seker
Bir kasik tereyagi
Hindistan cevizi


Hazirlanisi
Elmalarin kabuklari soyulur ortadan ikye bolunur cekirdekleri cikartilir.
Hazirlanan elmalar bir tencereye konur uzerine cok az su eklenir hafif haslanir.
Baska bir tencereye unnisasta uzerine bir bardak sut ilave edilir iyice karistirilir
kalan sutun tamami ve seker eklenir surekli karistirarak pisirilir.
Pisen muhallebiye bir kasik yag eklenir iyice cirparak karistirilir.
Bir elma alinir cekirdek kismina cevizbiskuvi koyup ters olarak borcama dizilir.
Uzerine muhallebi dokulur sogutulur hindistan cevizi ile suslenir.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.