| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 09:57 PM |
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi
Elma ve Havuçlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?-Elma ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi-Elma ve Havuçlu İrmik Tatlısı Yapılışı
2 Adet havuç
4 Adet sert elma
2 Adet portakal
4 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı esmer şeker
3 Çay bardağı süt
2 Kahve fincanı irmik
4 Adet yumurta akı
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Hazırlanışı- Portakalların suyunu sıkın.
- 1 Portakalın kabuğunu rendeleyin.
- Havuçları iri rendeleyin.
- Elmaları soyup. ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın.
- 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
- Süt. irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip. karıştırın.
- Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin.
- Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip. kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
- Fırın kalıbını yağlayıp. bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin.
- Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Önceden ısıtılmış fırına verip. pişirin.
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı yemek tarifleri
|