| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 09:59 PM |
Fatih Sarması Tarifi
Fatih Sarması Nasıl Yapılır?-Fatih Sarması Tarifi-Fatih Sarması Yapılışı
4 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Hazırlanışı- Bir kaba 4 adet yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı unu alın.
- 1 Paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
- Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın.
- Fırın tepsisini yaplayıp unlayın.
- Karışımı tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alın.
- Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün ve 2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı serpin.
- Hazırladığınız pandispanyayı rulo biçiminde sarın.
- 2 Su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin.
- Tatlının üzerine gezdirin.(Şşerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.)
- Dilimleyerek servis yapın.
Fatih Sarması yemek tarifleri
|