![]() |
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)
Sultan sarması http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 4 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı hidistan cevizi 1 paket sade krem şanti+1 bardak süt Yapılışı Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır. Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır. Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır. Muhallebi soğumaya bırakılır. 1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır. Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.