ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Limonlu Halka Tatlısı Tarifi-Limonlu Halka Tatlısı Yapılışı (Resimli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571563)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:08 PM

Limonlu Halka Tatlısı Tarifi-Limonlu Halka Tatlısı Yapılışı (Resimli)
 


Limonlu Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?-Limonlu Halka Tatlısı Tarifi-Limonlu Halka Tatlısı Yapılışı

Malzemeler :
2.5 su b.un
2 su b.su
1 çorba k. tereyağı
4 yumurta
1 çay k.tuz
1 çorba k.toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba k.irmik
1 çorba k.nişasta

Kızartmak için:
sıvıyağ

Şerbeti için:
3.5 su b.toz şeker
2.5 su b.su
1 dilim limon

Hazırlanışı :
Suyu tencereye alarak kaynamasını bekleyin. Kaynayınca üzerine tereyağı. tuz. toz şeker. irmik ve nişastayı ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştırın. Eriyince üzerine unu da ekleyerek dibini tutturmadan karıştırarak pişirin. Suyu bitip kaşıkta kalacak kıvama gelince altını kapatıp soğutun. Yumurtayı pişirmeyecek ısıya düşünce üzerine limon kabuğu rendesi ve yumurtaları birer birer kırarak iyice yedirene kadar yoğurun.

Genişçe bir tencereye kızartmak için yağ koyun. Fakat yağın altını yakmayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Daha sonra parmağınızı yağa batırarak ortasını delip halka şeklini verin. Yaptığınız bütün halkaları soğuk yağın içine atın. Karıştırarak kızartın. Üzerinde toz yeşil fıstık ile servis edin.

afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.