| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:17 PM |
Kayısı Tatlısı Tarifi
Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?-Kayısı Tatlısı Tarifi-Kayısı Tatlısı Yapılışı
Yarım kilo kuru kayısı
1 Litre su
Yarım kilo şeker
1 Su bardağı portakal suyu
200 gr taze kaymak
1 Su bardağından 1 parmak eksik fındık içi
Hazırlanışı- Kuru kayısıları bol su ile yıkayın.
- Sonra 1 litre suyu ekleyin.
- 1 Gün bu şekilde bekletin.
- Şeker ilave ederek 1 saat kadar kaynatın.
- Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşten alın.
- 1 Su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Tencerenin içinden çıkardığınız kayısıları tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın.
- Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer tane fındık içi koyup servis yapın.
Kayısı Tatlısı yemek tarifleri
|