![]() |
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı
Vişneli Helva Tarifi - Vişneli Helva Yapılışı - Vişneli Helva Nasıl Yapılır? Malzemeler: 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar) Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin. Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.