![]() |
Ankara Sarması Tarifi
Ankara Sarması Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 Paket kakaolu petibör 1 Kilo süt 2 Yemek kaşığı un 2 Yemek kaşığı nişasta 1 Su bardağı toz şeker Vanilya 1 Çay bardağı toz ceviz 1 Adet limon kabuğu rendesi Şantisi için 1 Paket toz şanti 1 Su bardağı soğuk süt Çikolata sos için: 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı kakao 1 Çay bardağı toz şeker 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Bir tencereye soğuk sütü. unu. nişastayı.vanilyayı. toz şekeri koyup çırpma teliylekarıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarakmuhallebiyi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.Ilıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.Robotta bisküvileri parçalayıp toz halinegetirip bir fırın tepsisinin her tarafına eşitşekilde yayıyoruz. Muhallebiyi dökmeden sonkez çırpıyoruz. Bisküvilerin üzerine yavaşçadöküp buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyiköpürtüp üzerine döküp yayıyoruz. Onunda üzerine limon kabuğunu tozcevizle karıştırıp serpiyoruz. Buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz.Daha sonra dolaptan alıp dört parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Sonra kesip servis tabağına alıyoruz. Bir tencereye suyu.kakaoyu. toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Tatlımızın üzerine birer kaşık döküp servis ediyoruz. NOT:çikolata sosunu hazırlamak zor gelirse. toz halinde satılan çikolata sosunuda hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.