ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Tarifi - Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571460)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:26 PM

Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Tarifi - Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Yapılışı
 


Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Tarifi - Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Yapılışı - Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 kg süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 50 gr (4 yemek kaşığı) kakao
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 poşet krem şanti
* 1 su bardağı süt (krem şanti için)
* Tepsi için bolca hindistancevizi

YAPILIŞI:

1. Fırın tepsisine bolca ve tepside hiç boşluk kalmayacak biçimde hindistancevizi serpin. kenarda bekletin.
2. Süt. un. şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın)
3. Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın.
4. Önceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistancevizinin üzerine dökün. Hemen donduğu için ince sermeye dikkat edin. Büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz. Eğer fazla kalın yerler olursa ıslattığınız kaşık ya da spatulayla düzeltebilirsiniz.
5. Tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
6. Krem şantiyi sütle çırpın. muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin.
7. Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarın. Çatlayan yerler olursa hindistancevizi serpin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.