ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Evde Türk Lokumu Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571459)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:26 PM

Evde Türk Lokumu Yapımı
 


Evde Türk Lokumu Yapımı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

*Yarım litre su
*1000 gr toz şeker
*1 su bardağı ( yaklaşık 100 gr) nişasta
*1 çorba kaşığı limon suyu
*2 gr krem tartar
*Bir miktar badem yağı
*Yarım çay bardağı su


Harmanlamak için:

*1 su bardağı pudraşeker
*1 çay bardağı (100 gr.) nişasta

Tarif:

1. Suyu ve toz şekeri tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar hafif ateşte kaynatıp limon suyunu koyun. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatın. Karışımın üzerinde oluşan köpüğü alın.

2 Yarım çay bardağı suyu ve bir bardak nişastayı bir kapta çırpın. Kaynayan suya sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyin. Krem tartarı ekleyip macun kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatın.

3 Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla iyice yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğuması için bekleyin. Düz bir zemine pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp iyice yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp olacak şekilde kesin. Yaptığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kapalı bir kapta saklayın.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.