![]() |
İrmikli Tel Kadayıf Tarifi - İrmikli Tel Kadayıf Yapılışı
İrmikli Tel Kadayıf Tarifi - İrmikli Tel Kadayıf Yapılışı - İrmikli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler: 125 gr margarin 1 Su bardağı süt 2 Çorba kaşığı irmik Şurubu için : 2 Su bardağı tozşeker 2 Su bardağı su Yarım limon suyu Üzerini süslemek için : Çekilmiş ceviz. fındık. badem yada fıstık Hazırlanışı: Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine sütlü irmiği dökün. Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz. fındık. badem yada fıstık ile süsleyin. Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.