![]() |
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi - Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Yapılışı
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi - Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Yapılışı - Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1.5 su bardağı irmik 75gr tereyağı (margarinde olabilir) 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker ½ su bardağı kuru üzüm 1 su bardağından iki parmak eksik irice parçalanmış ceviz içi (fındıkta olabilir) 5 su bardağı süt Üzeri için: Kuru incir Kuru kayısı Kuru üzüm tarçın Yapılışı: Teflon tencerede yağı erittim üzerine irmikleri ilave ettim ve rengi dönmeye başlayınca ceviz içlerini ekledim.İrmikler pembeleşinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştararak kavurdum.Toz şeker ve kuru üzümleri ekledim.Şeker eriyene kadar karıştırarak kavurmaya devam ettim.Şeker eridiğinde sütü ilave ettim.Bu aşamada dikkat etmek gerekiyor.Bir yandan karıştırmak gerektiği içinelinize dikkate etmelisiniz sıçrayabiliyor.Karıştırarak sütü çekmesine yardımcı oldum.Sütü çekince ocağı kapattım. Kupların her birinn dibine 1 adet kuru kayısı1 adet kuru incir ve 1 çorba kaşığı kuru üzüm yerleştirdim.Üzerlerine tatlıyı paylaştırdım. Tatlının üzerine dibinde yaptığım işlem tekrarladım.Oda ısında soğumaya bıraktım.Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirdim.Servis yaptım. Afiet olsun http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.