![]() |
Limonlu Cheesecake Tarifi - Limonlu Cheesecake Yapılışı
Limonlu Cheesecake Tarifi - Limonlu Cheesecake Yapılışı - Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? MALZEMELER 200 gram petibör bisküvi. 3.5 çorba kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağı. 2 su bardağı süzme yoğurt. 1 kutu krema. 1 kutu labne peyniri. 1 su bardağı toz şeker. 6 adet yumurta. 2 çorba kaşığı mısır nişastası. 2 çorba kaşığı limon suyu. 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu. 2 paket vanilya. Sos için: · 250 gram bitter çikolata. · 1 paket vanilya. · 2 çorba kaşığı su. YAPILIŞI: 1. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar çekip eritilmiş margarin ile karıştırın. Karışımı kalıba kaşıkla bastırarak yayın. 2. Kalan malzemeleri mikserle çırpıp bisküvili karışımın üzerine dökün. 3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dak pişirin. 4. Fırından alıp kalıptan çıkarmadan en az 3 saat buzdolabında bekletin. 5. Sosu hazırlamak için çikolatayı benmari usulü eritin. Eridikten sonra vanilya ve suyu ekleyip hızlı şekilde karıştırın. 6. Buzdolabından çıkardığınız keki dilimleyip üzerine sosunu dökerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.