![]() |
Tahinli Şekerpare Tarifi - Tahinli Şekerpare Yapılışı
Tahinli Şekerpare Tarifi - Tahinli Şekerpare Yapılışı - Tahinli Şekerpare Nasıl Yapılır? Malzemeleri 250 gram margarin 1 çay bardağı pudra şekeri 2 yumurta 2 yemek kaşığı ince irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 6 su bardağı su 3 bardak şeker 1 paket vanilya yarım limon suyu aldığı kadar un Süslemek İçin 1 çay bardağı tahin taze mevsimlik meyve Hazırlanışı - Yumuşamış margarini. pudra şekerini. 1 yumurta ve 1 yumurta akını. irmiği. hindistan cevizini. kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurup. un ilave edilir. - Hamur biraz dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlanıp tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp 180 derecede 20 dakika pişirilir. - Şerbet için tencereye şeker. su. limon suyu ve vanilya koyulup hepsi bir arada kaynatılır. - Fırından çıkan şekerpareler 2 dakika dinlendirildikten sonra sıcak şerbet üstüne dökülür. (ikisi de sıcak olacak) - Servis tabağına tahin koyulduktan sonra üzerine şekerpareler koyulup toz fıstık ve meyveler ile süslenerek servis edilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.