![]() |
Hurmalı Şekerlemeler
Hurmalı Şekerlemeler http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hurma topları: 10 hurma 1 tatlı kaşığı neskafe 1 tatlı kaşığı kakao 1 çay kaşığı tarçın 4 adet Eti Burçak bisküvi Üzeri için hindistan cevizi Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları bir cezvede kahve ve tarçınla pişirilir.Hurmalar yumuşayınca ocaktan indirip süzülür.rondoda hurma.bisküvi.kakao’yu iyice karıştırılır.tadı az geldiyse pudra şekeri.katılığı yeterli gelmediyse bisküvi eklenebilir.Karışımdan küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulanır ve buzdolabında bekletilir. ---------- Bu şekerlemeyi yaptıktan sonra kalan hurmaları yiyordum ki.birinin çekirdeğini çıkarıp içine ceviz koydum.Cevizli sucuk gibi oldu.bunun üzerine hurmalı sucuk yaptım.10 hurmanın çekirdeğini çıkarıp.rondoda hamur haline gelinceye kadar ezdim.Sonra bu hamuru stretch filmin üzerinde inceltip.ortasına cevizleri dizdim.Rulo haline getirip(sosis gibi oldu) buzdolabında iki saat beklettim.sonra ruloyu hindistan cevizine bulayıp dilimledim.Bu da 6-7 adet oldu. |