![]() |
İrmikli Vezir Parmağı Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1 Paket Yumuşamış Margarin 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay Bardağı Şeker 2 Yumurta 1 Kabartma Tuzu alabildiği kadar Un 1 çay Bardağı İrmik bulamak için 1 su bardağı irmik şerbeti için 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su bir kaç damla limon Yapılışı: bütün malzeme yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara parmak şekli verilir irmiğe bulanır yağlanmış tepsiye dizilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti dökülür .Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.