| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:19 PM |
Mantarlı Ve Kremalı Piliç
400 gr piliç göğüs eti
4 Çorba kaşığı tereyağı
250 gr kuşbaşı doğranmış mantar
1 Çorba kaşığı kırmızı toz biber
4 Çorba kaşığı krema
Bir tutam dereotu
Tuz
Hazırlanışı - Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın.
- Tereyağını eriterek kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin.
- Mantarları ilave ederek 2 dakika daha yumuşayıncaya kadar sote edin.
- Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirin.
- Hazırladığınız mantarlı pilici tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu bir dal nane ve haşlanmış makarna ile sıcak olarak servis yapın.
Mantarlı ve Kremalı Piliç yemek tarifleri
|