ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Türkmen Kebabı Tarifi - Türkmen Kebabı Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571279)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:20 PM

Türkmen Kebabı Tarifi - Türkmen Kebabı Yapılışı
 


Türkmen Kebabı Tarifi - Türkmen Kebabı Yapılışı - Türkmen Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 adet tavuk göğüs
1 su bardağı erişte
2 tatlı kaşığı bitkisel margarin
1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)
2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış)
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
2 su bardağı su

Yapılışı:

Öncelikle. erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin. Tavuk tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. Öte yandan. parmak şeklinde doğradığınız tavukları. kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın. Kuru ve yeşil soğanları. biberleri de ekleyip. kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin. Son olarak. soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.