![]() |
Türkmen Kebabı Tarifi - Türkmen Kebabı Yapılışı
Türkmen Kebabı Tarifi - Türkmen Kebabı Yapılışı - Türkmen Kebabı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs 1 su bardağı erişte 2 tatlı kaşığı bitkisel margarin 1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış) 2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış) 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı hardal 2 yemek kaşığı soya sosu 2 su bardağı su Yapılışı: Öncelikle. erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin. Tavuk tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. Öte yandan. parmak şeklinde doğradığınız tavukları. kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın. Kuru ve yeşil soğanları. biberleri de ekleyip. kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin. Son olarak. soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.