| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:20 PM |
Soslu Kanat
Malzemeler
6 Adet tavuk kanadı
Sos için :
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Diş sarımsak
3 Çorba kaşığı tatlı ketçap
Tuz
Arzuya göre kırmızı biber
Hazırlanışı- Öncelikle kanatları terbiye edeceğiniz sosu hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın.
- Bir tavaya alarak sıvıyağda kavurun.
- Kıyılmış sarımsak ve tuzu da ilave edin.
- En son olarak da tatlı ketçapı ekleyin (eğer acı seviyorsanız kırmızıbiber ekleyin).
- Sosu ateşten indirin.
- Kanatları bu sosa bulayın.
- Fırında kızartın (eğer mümkünse kömür ateşinde pişirin).
- NOT : Acı ketçap ve acı biber sosuda kullanabilirsiniz.
Soslu Kanat yemek tarifleri
|