ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföylü Piliç Budu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571273)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:21 PM

Milföylü Piliç Budu
 


Malzemeler

4 Adet tavuk budu
8 Adet milföy hamuru
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Tatlı kaşığı salça
1 Adet kereviz
Tuz. karabiber. kekik




Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak butları yıkayıp bir tencereye koyun.
  • Soğanı. kerevizi ve havucu iri parçalara bölüp. butların etrafına yerleştirin.
  • Tuzunu ayarlayın.
  • Butların üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave ederek butlar yumuşayana dek haşlayın.
  • Daha sonra butları tencereden çıkarıp suyunu süzün.
  • Ayrı bir yerde 1 tatlı kaşığı salçayı. kaşar peyniri rendesini. tuzu. kekiği ve karabiberi karıştırın.
  • Milföy hamurlarını yan yana yapıştırıp. merdane ile inceltin.
  • Suyu süzülen butları milföy hamurlarının üzerine yerleştirin.
  • Butların üzerine salçalı kaşarlı karışımdan bir miktar sürün.
  • Kemikli kısmı dışta kalacak şekilde butları milföy hamuruna sarın.
  • Fazlalıkları keserek hamurun but şeklini almasını sağlayın.
  • Milföy hamurlarından uzun şeritler keserek butların üzerini süsleyin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 220 dereceli fırında pişirip. sosu ile birlikte servis yapın.
Milföylü Piliç Budu yemek tarifleri


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.