Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:21 PM |
Milföylü Piliç Budu
Malzemeler
4 Adet tavuk budu
8 Adet milföy hamuru
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet yumurtanın sarısı
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Tatlı kaşığı salça
1 Adet kereviz
Tuz. karabiber. kekik
Hazırlanışı - Ön hazırlık olarak butları yıkayıp bir tencereye koyun.
- Soğanı. kerevizi ve havucu iri parçalara bölüp. butların etrafına yerleştirin.
- Tuzunu ayarlayın.
- Butların üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su ilave ederek butlar yumuşayana dek haşlayın.
- Daha sonra butları tencereden çıkarıp suyunu süzün.
- Ayrı bir yerde 1 tatlı kaşığı salçayı. kaşar peyniri rendesini. tuzu. kekiği ve karabiberi karıştırın.
- Milföy hamurlarını yan yana yapıştırıp. merdane ile inceltin.
- Suyu süzülen butları milföy hamurlarının üzerine yerleştirin.
- Butların üzerine salçalı kaşarlı karışımdan bir miktar sürün.
- Kemikli kısmı dışta kalacak şekilde butları milföy hamuruna sarın.
- Fazlalıkları keserek hamurun but şeklini almasını sağlayın.
- Milföy hamurlarından uzun şeritler keserek butların üzerini süsleyin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 220 dereceli fırında pişirip. sosu ile birlikte servis yapın.
Milföylü Piliç Budu yemek tarifleri
|