ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk Ve Pirinç Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571256)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:24 PM

Acılı Tavuk Ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk Ve Pirinç Yapılışı
 


Acılı Tavuk ve Pirinç Tarifi - Acılı Tavuk ve Pirinç Yapılışı - Acılı Tavuk ve Pirinç Nasıl Yapılır?

......MALZEMELER.....

2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu


.......HAZIRLANIŞI.....

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun. Kereviz. soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates. biber. domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Her servis 389 kalori. 32 gr. Protein. 11 gr. Yağ. 41 gr. Karbonhidrat. 4 gr. Lif. 73 miligram kolesterol ve 1039 miligram sodyum içerir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.