Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:24 PM |
Pastırmalı Hindi Göğsü
200 gramlık 4 parça kemiksiz hindi göğüs eti
8 Adet pastırma dilimi
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı süt kreması
2 Çorba kaşığı su
1 Çay kaşığı kekik
Tuz. karabiber
Hazırlanışı - Hindi göğüs etlerini döverek inceltin ve düz zemin üzerine yayın.
- Her birinin üzerine ikişer dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın.
- Açılmamaları için kürdanla tutturun.
- Sıvıyağı tencerede kızdırın ve hindi rulolarını sürekli çevirerek 2-3 dakika kızartın.
- Süt kreması. kekik. tuz. karabiber ve 2 çorba kaşığı suyu çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
- Hazırladığınız kremalı sosu etlerin üzerine döküp. kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Pastırmalı Hindi Göğsü yemek tarifleri
|