ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Pazılı Kapama Tarifi - Tavuklu Pazılı Kapama Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571251)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:25 PM

Tavuklu Pazılı Kapama Tarifi - Tavuklu Pazılı Kapama Yapılışı
 


Tavuklu Pazılı Kapama Tarifi - Tavuklu Pazılı Kapama Yapılışı - Tavuklu Pazılı Kapama Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

* 6 tavuk pirzola
* 2 patates
* 2 havuç
* 1 demet pazı
* 1 kuru soğan
* 2 diş sarımsak

Terbiyesi için:

* 1 kase yoğurt
* 1 yumurta
* Yarım limon
* 2 çorba k. un
* Sutuz
* tane karabiber

Hazırlanışı:

Tavukları haşlayın. Daha sonra patates ve havuçları da bu suda tane karabiber ile beraber kaynatın.

Diğer tarafta pazıları önce kaynar suya daha sonra soğuk suya daldırın. Daha sonra 2 yaprağı üst üste koyarak içine bir parça tavuk eti koyun sarıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine elma dilimlenmiş soğan ve sarımsağı serpin. En son haşladığınız patates ve havuçları da suyuyla beraber üzerine dökün. Diğer tarafta yumurta yoğurt ve unu bir kaba alarak çırpın. Üzerine biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açın. Bu terbiyeyi de yemeğe ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın. Eğer tencereniz uygunsa yarı kıvamda pişince fırına verin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.