| Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 10:30 PM |
Garnili Tavuk Dolması Tarifi - Garnili Tavuk Dolması Yapılışı
Garnili Tavuk Dolması Tarifi - Garnili Tavuk Dolması Yapılışı - Garnili Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 adet tavuk
- 16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun. 4'e bölün ve öyle haşlayın)
- 4 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy pancar
- 1 cup bayat ekmek içi
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
- sıvı yağ
- tuz. karabiber
- 1/2 cup su
Hazırlanışı:
- Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Sıvı yağla. tavuğun her yerini yağlayıp. üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
- Soğanları. iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın.
- Kekiği. biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin.
- Yarım cup suyu üzerine dökün. Püre gibi olunca ocağın altını kapatın.
- Bu karışımı. tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş. doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün.
- Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup. bir kaç parçaya kesin.
- Patetesi. havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp. baharatlarla tatlandırın.
- 1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün. Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin.
- Tavuğu fırından çıkarın. üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın.
Sos İçin :- Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın.
- Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın.
- İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun.
- Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin.
- Tavukla beraber servis yapın.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|