ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=571181)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:37 PM

Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Yapılışı
 


Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Tarifi - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Yapılışı - Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Tavuk but 200 gr
Buğday 1 su bardağı
Domates 2 adet
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 2 diş
Biber 2 adet
Tereyağı 1 kaşık
Tavuk suyu
Kekik



Yapılışı:

Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur. -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır. -1 su bardağı buğday ıslatılır. -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır. -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır. -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür. -Biberler küp doğranır. Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilir.Tavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdır.Buğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalı.Güvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.