![]() |
Salçalı Tavuk Biftek Tarifi - Salçalı Tavuk Biftek Yapılışı
Salçalı Tavuk Biftek Tarifi - Salçalı Tavuk Biftek Yapılışı - Salçalı Tavuk Biftek Nasıl Yapılır? Malzemeler: 2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış) 2 - 3 adet soğan 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça 1/2 çay bardağı süt Tuz Karabiber. pulbiber. kekik vb... Yapılışı: 1. Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın. Zeytinyağını. salçayı. sütü. tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin. 2.2 saatin sonunda biftekleri alın. üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin. Teflon tavada. hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin. Köfteyi de aynı şekilde. yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz. Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar. Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli. hem hafif. hem de daha sağlıklı oluyor. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.