ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muşmula Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570209)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:45 PM

Muşmula Turşusu Tarifi
 


Muşmula Turşusu


. 1 dilim ekmek içi

Yapılışı:
Muşmulaların çürüksüz ve orta yumuşaklıktakilerini alıp ayıklayıp yıkayınız.
Kavanoz veya turşu küpüne koyunuz.
Üzerine üstünü bir parmak geçecek kadar tuzlu su koyunuz. (1 lt. için 35-40 gr. tuz hesabı ile).
Kavanozun ağzına çıkın yaptığınız ekmeği koyup kapatınız.
Serin yerde bekletiniz. 1.5-2 ay sonra turşu yenebilecek hale gelir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.