ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpuz Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570203)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:46 PM

Karpuz Turşusu Tarifi
 


Karpuz Turşusu

Malzemeler
Orta büyüklükte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Şeker
Karanfil ve çubuk tarçın
Karpuz Turşusu tarifi
Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif. karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2.5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1.5 litre suya 100 gr tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin. suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi. 400 gr şeker. 250 ml su. 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun. soğuduktan sonra sıkıca kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.