ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmısak Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570198)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:47 PM

Sarmısak Turşusu Tarifi
 



SARMISAK TURŞUSU:


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


SARMISAK TURŞUSU:

20 baş sarmısak
2 su bardağı sirke
8 dal kereviz
su
kaya tuzu

Uygun büyüklükteki bir kavanoza kabukları soyulmuş temizlenmiş sarmısakları doldurun. 6 dal kereviz ilave edin. Turşu suyunu bir litre başına 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 bardak sirke olacak şekilde hazırlayarak kavanozları doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletin.Sarmısak Turşunuz hazır.Afiyet olsun












Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.