![]() |
Doğrama Tarifi
DOĞRAMA TARİFİ - DOĞRAMA NASIL YAPILIR? [/B][/SIZE] . karabiberi nane[*]1 baş [Urımsak[/zeytinyağı[/list]http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg YAPILIŞI:[*]Eti ve nohutu bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin.[*]Kaynayıp [U[/öpüğünü bırakınca köpükleri alın. yemeklik doğranmış [Uğan[/ve çok az suyla sulandırdığınız salçaları ilave edin. Kaynamaya bırakın.[*]Bu arada patlıcanları kabuklarını soymadan fazla küçük olmayan küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir çorba kaşığı dolusu tuz katın. Bekletin. böylece acı suyunu bırakacaktır.[*][U[/e nohutlar iyice pişince [Utlıcan[/ kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve küçük doğranmış biberleri ekleyin.[*]Tuz ve karabiberi de ilave edin. [*]Patlıcanlar piştikten sonra istediğiniz kadar [Umon[/uzu (ben tepeleme 1 tatlı kaşığı kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.[*]Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı alın. ısınınca içine 2 çorba kaşığı dolusu nane atın. fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.