![]() |
Maydanozlu Tajin Tarifi
Maydanozlu Tajin Tarifi Maydanozlu Tajin nasıl yapılır Maydanozlu Tajin yapılışı Resimli Maydanozlu Tajin Tarifi Yemek için Malzemeler 500 gr. kuşbaşı kuzu eti 1 baş soğan 3 domates 1 katı yumurta 75 gr. taze kaşar peyniri 4 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 1 patates 3 çorba kaşığı bezelye 1 demet maydanoz 3 yumurta 8 çorba kaşığı sıvıyağ karabiber Maydanozlu Tajin Yapımı Kuşbaşı kuzu elini kızdırılmış 4 çorba kaşığı sıvıyağda çevirerek kavurun. Karabiber tuz ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ete ilave edin. Et pişip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın patatesi soyup küçük küpler halinde keserek kızgın yağda kızartın. Katı yumurtayı ve peyniri de küçük küpler halinde doğrayın. Ufalanmış ekmek içini patatesi yumurtayı ve peyniri ete ekleyin. Maydanozları ve soğanı doğrayıp tavada bir parça su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Bezelyeleri de tavaya ekleyerek hepsini karıştırıp etin üzerine ilave edin. Yumurtaları çırpın et karışımını ezmeden karıştırarak çırpılmış yumurtaları içine dökün. Tekrar yavaşça karıştırarak yapışmaz derin bir fırın kabına veya daha iyisi yapışmaz bir kek kabına dökerek 45 dakika kadar orta derecede kızdırılmış fırında pişirin. Fırından çıkınca bir parça soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilim dilim kesin limon ve maydanozla süsleyerek servis yapın. Yapışmaz kabınız yoksa fırın kabınızın dibini yağlayarak içini yağlı kağıtla kaplayın. Tekrar kağıdın üzerini yağlayarak malzemenin üstüne boşaltın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.