![]() |
Konya'nın Bamya Çorbası
Pişme Süresi:55-60 dakika MALZEMELER: ½ su bardağı kuru çiçek bamya(25 gr) ½ limon (dilimlenmiş) 3 sb su ( bamyaları haşlamak için) ½ sb kuyruk yağı ( bamyaların büyüklüğünde doğranmış) 1 sb koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış) 1yk sadeyağ 200g /2 soğan(çok ince kıyılmış) 1 yk domates salçası(yazsa ve istenirse 3 kırmızı domates) 5 sb et suyu veya su 1tk tuz 2 çorba kaşığı limon suyu veya koruk suyu YAPILIŞI: Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov ve yıka. Üç dört limon dilimi konulmuş suyla (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla. iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyrukları koy. kapak ört. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar arada bir karıştırarak kavur. Sadeyağını. soğanları ilave et. soğanlar sararıncaya kadar kavur. Salçayı. (yazsa ince doğranmış domatesleri) koy. çevir. Suyu ilave et. kapak ört. etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynat. tuz at. Suyu azalmışsa 5 su bardağına tamamla. Haşlanmış bamyaları. limon veya koruk suyunu ilave et. kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. bamyalar yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kadar pişir. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.