ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570085)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:41 PM

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
 


Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı

Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz. karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp. hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince. kabukları soyulup iri doğranmış domates. havuç. bezelye. arpacık soğanı. tuz. karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp. kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1. 5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz. )

Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun...
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.