![]() |
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı Malzemeler 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr. sultani bezelye Tuz. karabiber Kırmızı pul biber 1/2 demet dereotu Yemeğin Tarifi Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp. hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince. kabukları soyulup iri doğranmış domates. havuç. bezelye. arpacık soğanı. tuz. karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp. kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1. 5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz. ) Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.