![]() |
Kayseri Yağ Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)
. Karabiber. Kırmızı biber[*]Maydanoz[/list]Sosu için:
Hamurumuzu hazırlamak için hafif ılık sütümüzde mayamızı ve şekeri eritiyoruz. Başka bir kaba unumuzu boşaltık ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Mayalı süt. zeytinyağı. yumurta ve tuzumuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra azar azar su ekleyerek. kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerine nemli bir bez örterek 5 dakika dinlendiriyoruz ve tekrar yoğuruyoruz. Hamurumuzu 4’e yada 5’e bölerek. un serptiğimiz tezgahta 3-5 mm kalınlığında açıyoruz. Açtığımız hamurdan 5’er cm lik kareler kesip. ortalarına hazırladığımız kıymadan fındık büyüklüğünde koyuyoruz. Karenin bir kenarından başlayarak. resimlerdeki gibi uçları ortada birleştiriyoruz. Hazırladığımız mantıları kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyoruz. Mantılarımız kızarırken. domates sosumuzu hazırlıyoruz. Sosumuz için derin bir kapta zeytinyağını kızdırıp salçamızı ekliyoruz ve hafif kavuruyoruz. Tuz ve suyu ekleyerek bir süre pişiriyoruz. Mantılarımızı servis ederken. üzerlerine önce domates sosumuzu. sonra sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Dilerseniz nane ve sumak ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun http://2.bp.blogspot.com/_gjEOvz_PUm...%C4%B1+068.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.