ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bükme Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570062)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:45 PM

Bükme Tarifi(Resimli Anlatım)
 


Afyon yöresine ait haşhaşlı bükme tarifi

. üzerini iki parmak geçecek kadar suyla haşlanır iyice pişince tuz ve kara biber ve sotelenmiş 1 adet soğan eklenir. Arzuya göre yeşil mercimek sevmeyenler için patates ve peynir karışımıda konulabilir.
Hamuru:
2 su bardağı su. 1 tatlı kaşığı tuz. 1 yumurta ve aldığı kadar un
Mantı hamuru gibi bir hamur yoğurulur. Hamur 4 bezeye ayrılır ve yarım saat dinlendirilir. Bezenin Biri börek yufkası kadar ince açılır. Yağla iyice akıcı kıvama getirilen haşhaş yufkanın her tarafına sürülüp şekildeki gibi katlanır. Sonra ikinci yufka açılır. haşhaşı sürülür. bohça haline getirilen diğer yufka ortasına konulur. tekrar bohça yapılır. Geriye kalan diğer iki yufkada da bu işlem tekrarlanır. Böylece iki tane çiftli bohça elde edilir. Bunlar 9′a veya 12′ye kareler halinde kesilir. Merdaneyle açılıp içine hazırladığımız mercimekli iç konur ve şekildeki gibi kapanır. 200 derece fırında güzelce pişirilir.
Püf noktası: Haşhaş özel bir işlemden geçirilmiş olmalı bu türüne yörede ezilmiş haşhaş denilir. Sıvı yağ ile karıştırılarak biraz daha akışkan hale getirilerek uygulanır.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Alıntı



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.