![]() |
Hızlı Nüfus Artışı Ekonomiyi Kötü Yönde Etkilemez! (bu konu hakkında fikri olan varmı?)
arkadaslar bir okul münazarası var fakat konumuz hızlı nüfus çoğalması ekonomiyi kötü yönde etkilemez.
karsı okul etkileri savunuyor.münazara cuma günü.:S değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinicem. |
Cevap : Hızlı Nüfus Artışı Ekonomiyi Kötü Yönde Etkilemez! (bu konu hakkında fikri olan varmı?)
senin düşündüklerinden farklı bir yorumun olsa mutlaka yazarım şimdiden kolay gelsin....
|
Cevap : Hızlı Nüfus Artışı Ekonomiyi Kötü Yönde Etkilemez! (bu konu hakkında fikri olan varmı?)
Şu sıralar pek vaktim yok. Ancak birkaç cümle ile "hızlı nüfus artışı ekonomiyi olumsuz yönde etkilemez" ifadesini desteklemenize yardımcı olacak birkaç ipucu vereyim. Öncelikle nüfusun en yoğun olduğu ülke olan Çin sizin en büyük kozunuz olmalı. Çünkü hızlı nüfus artışına rağmen ekonomik anlamda günden güne güçlendiği gibi, diğer ülke ekonomileri üzerinde de büyük rol oynamaktadırlar. Bunun sebebi orada yaşayanlara sunulan bol çalışma imkanıdır ki, bu da yüksek teknoloji ve bilim ile birleşince hızlı üretim anlamına gelir. Hızlı üretim ucuz maliyet ile birleşince de fazla ihracat olur bu da gelişen bir ekonomi anlamına gelir. Bilim ile ilgisi olmayan ve sürekli dışa bağlı kalan ülkeler için ise hızlı nüfus artışı elbette ekonomik anlamda kötüdür, ama bunu lehinde kullanan dünyanın güçlü ülkeler sizin savunma silahınız olacaktır.
|
katkılarınız için teşekkürler sevgili kaplan.çin,japonya lüsemburg ekonomik açıdan en kuvvetli silahlarımız zaten.birde nüfus artıs hızı az olmasına ramen gelişemeyen ülkeler var polonya gibi.bunlarıda silah olarak kullanıcaz.konunun çelişkisi ve eşitsizliği yüzünden daha çok vur kaç taktiğini uygulucaz.münazara yarın .gerisi Allah kerim .
sudenazcığım ben biliyorum canım elinden geleni yaptıgını:D sen dua et yeter zaten bize:D |
dualarımı eksik etmiycem hakketiğinin karşılığını alırsın inş. emekelerin boşa çıkmaz inş. cnm=)
|
münazara sonucu=az bir puan farkıyla yenildik:S
hayırlısı olsun demiştim girerken,hayırlısı buymuş demek, neyse seneyeki münazaralara bakıcaz artık |