![]() |
Santrançla İlgili Hadisi Şerifler
Yahya ebi kesir ra dan rivayet resülullah sav buyuruyorki Tavla oynayan bir cemaate rastladığında Eğlenen kalplerboşuna çalışan diller buyurmuştur. Vasila ibnil eska ra ndan rivayet edildiğine göre Resülullah sav şöyle buyurmuştur Allah -u Teala hazretlerininbir levhası vardırki her gün ona üç yüz altmışkere nazar eder tecelli eder onunla kullarına rahmet eder Satranç oynayanların ise bu rahmetten nasibi yoktur kaynak- Ali El <Müttaki Kenzul Ummal no - 40657-15*218. İbni Abbas ra ndan rivayet edilen bir hadisi şerifte resülullah sav şöyle buyurdu. Şunu bilinki vi. senin şahını öldürdüm diyen.satranç ashabı şüphesizki cehennemdedir Bir kere HZ ALi ra stranç oynayan bir kavme rastladığında onlara. Oynadığınız bu heykeller .nedir . sizin birinizin bir ateş közünü sönünceye kadar tutması bu heykelleri tutmasından onun için daha hayırlıdır . Vi siz bu oyunlar için yaratılmadınız vi adet olacahından korkmasaydım bunu suratınıza vururdum buyurdu . kaynak - Beyhaki -süneni kübra no- 20930-32-10-358. |