![]() |
Dirilen Ölü
Enes bin Mâlik (R.A.) anlatıyor: 'Gözleri görmeyen yaşlı bir hanımın Saib adında bir genç oğlu vardı. Daha hayatının baharında olan bu delikanlı Medine vebasına yakalanmıştı. Uzun zaman hasta yattı. Bir gün delikanlının ziyaretine gittik. Fakat maalesef biz orada iken delikanlı ruhunu teslim etti. Bizde gözlerini kapadık ve üzerine elbisesini örttük. İçimizden biri annesine:
- Onun için Allah'a dua et. dedi. Annesi: - Ama o öldü. dedi. Biz: - Olsun sen yine de dua et. dedik. Bunun üzerine kadın çocuğun ayak ucuna oturdu, ayaklarını tuttu ve: - Allahım, ben isteyerek sana iman ettim. Senden korktuğum için, putları bıraktım. Arzumla sırf senin için hicret ettim. Allahım, puta tapanları bana güldürme, gücümün yetmeyeceği bu yükü bana yükleme.' diye dua etti. Alah'a yemin ederim ki, kadın sözünü bitirir bitirmez, çocuk ayaklarını kımıldatmaya başladı. Sonra da yüzünden örtüyü attı. Rasulullah (A.S.) ve annesi vefat edinceye kadar da yaşadı.' Mustafa Bahadıroğlu Semerkand Dergisi |
Cevap : Dirilen Ölü
owww .|
tşkLr cnm (. |
okuyan gözlerine sağlık cnm.....
|
ilk defa duydum...benim bildigim dünyada şimdiye kadar iki defa ölü dirilmiştir. bunlardan birisini hazreti İSA diriltmiştir.digeri ise ölü bir çalgıcı onuda ABDULKADİR GEYLANİ hazretleri diriltmiştir.genede paylaşımın için teşekkürler
|
paylaştığın için teşekkürler cnm..........
|
yorumlarınız için tşkler benimde ilgimi çektiği için siteye koydum zaten bende ilk kez karşılaşıyorum ve çok şaşırdım....
|
ilgnç.. ama yinede fazla şaşmamak gerek.çünkü Allah'ın yapamayacağı hiçbirşey yoktur..!
tşkrlr.. |
haklısın inci tanesi okuduğun içinde ayrıca tşkler...
|
ay ck etklyci tskler arkdsm
|
bakan gözlerine sağlık arakdaşım...
|
saol arkdsm sennde gözlerne emeğne sağlk :) <3
|
rica ederim cnm=)