![]() |
Çocuklar İçin Ara Öğünler
• Sebzeli Bebek Püresinin Malzemeleri: 2 çorba kaşığı dondurulmuş tatlı mısır 1 çorba kaşığı dondurulmuş bezelye 1 tatlı kaşığI kıyılmış soğan 1 küçük doğranmış havuç 1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 küçük doğranmış patates Bebek Püresinin Yapılışı: Soğan ve havucu birkaç dakika yağda çevirin,içine 1 su bardağı sıcak su ve patetesleri ilave edin,kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin.Bezelye ve mısırı ilave ederek 5 dakika daha pişirin.Bu arada suyu az gelirse sıcak su ilave edin.Bezelye ve mısırlar kabuklu olduğu için bu püreyi blendırdan geçirerek bebeğinize verin. • Balıklı Bebek Çorbamızın Malzemeleri: 200 gram dil balığı 1 küçük havuç 1 küçük patates 1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz 1/4 küçük kırmızı soğan 1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek 300 ml sıcak su Balık çorbasının yapılışı: Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın. Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin) • Sebze püresinin malzemeleri: 1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç 1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar 1 adet brokoli çiçeği 1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç Pürenin yapılışı: Bütün sebzeleri tencereye koyun,üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişirin.Sebzeler pişince pirinci içine katıp ezerek bebeğinize yedirin. • Kuru meyveli ve balkabaklı bebek maması Bebek beslenmesinde en çok sorulan sorulardan biride ara öğünlerde bebeğe ne yedirmek gerektiği.Bebekten bebeğe değişsede ,bebek ek gıdalara iyice alıştıktan sonra 2 ara öğün vermeye çalışmak iyi olur.Genellikle ara öğün olarak meyve ya da yoğurt yediriyoruz,aşağıdaki kuru meyveli bebek maması tarifi bu konuda bir alternatif olabilir.Bu bebek mamasını, içine ayrı bir yerde pişirdiğiniz yulaf ezmesini ya da pirinci katarakta çeşitlendirebilirsiniz. malzemeler 1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı 2 adet kuru kayısı 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz 1,5 çay bardağı su bebek mamamızın yapılışı Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.Afiyet olsun • Meyveli Yulaf Emesinin malzemeleri: 1 büyük elma 1 büyük armut 4-5 adet doğranmış kuru kayısı 4 yemek kaşığı su 150 ml süt 15 gr yulaf ezmesi Meyveli Yulaf Ezmesinin yapılışı: 4 yemek kaşığı su ile meyveleri bir tencerede 5 dakika haşlayın.Su(ya da süt )ile yulaf ezmesini kaynatıp 3 dakika demlendirin,son olarak meyvelerle yulaf ezmesini karıştırın. • Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri: 150ml süt yarım dilim balkabağı 1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı: Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin. Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin. Benim kullandığım balkabağı oldukça tatlıydı bu nedenle tatlandırmadım,siz tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz,bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun. • İrmikli Bebek Bisküvisinin Malzemeleri 2 çorba kaşığı tam un 5 çorba kaşığı beyaz un 4 çorba kaşığı irmik 100 gram oda sıcaklığında tereyağ pekmez,akçaağaç şurubu ya da agave yarım çay kaşığı tarçın Bebek bisküvisini yapılışı Bütün malzemeyi karıştırın,pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz.Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.(yaklaşık 15-20 dakika) • Bezelye Çorbası Malzemeleri 1 büyük çay bardağı taze bezelye 1 küçük doğranmış taze soğan 1 tatlı kaşığı doğranmış dereotu 1 tatlı kaşığı irmik 1 yemek kaşığı zeytinyağı 250 ml sıcak su Bezelye Çorbamızın Tarifi Çorbayı iki şekilde yapabilirsiniz. Birinci yöntem su kaynadıktan sonra içine bütün malzemeleri katıp pişirebilirsiniz. İkinci yöntem ise taze soğanı yağda hafifçe çevirip sıcak suyu ilave edin. Su kaynayınca bezelye ve dereotunu katın. 10 dakika sonra irmiği ilave edin. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. En son blendırla iyice ezin, bezelye çorbanız hazır. Afiyet olsun. • Elmalı Brokoli Püresi’nin Malzemeleri 200 gram brokoli (bir çorba kasesi) 1/4 elma 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı soğan (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı elma suyu 1 tutam tarçın 1 tutam tuz - 12 aylık tan büyük bebekler için 1/2 çay bardağı su Brokoli nasıl pişirilir? En iyi yöntem buharda pişirme, böylece besin değerinin sadece %7 si kayboluyormuş. Buhar pişiriciniz yoksa bir tencereye biraz su koyup üzerine ateşe dayanıklı bir süzgeç yerleştirin. Brokoliyi çiçeklere ayırıp sap kısımları aşağı gelecek biçimde süzgeçe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Su süzgeçe değmemeli. 10-15 dakika haşlayın. Elmalı Brokoli Püresi’nin Tarifi Brokolileri buharda iyice pişirip bir kenara bırakın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra ince dilimlenmiş elmayı, elma suyu ve suyu ekleyin. Ara sıra karıştırarak elmalar yumuşayana kadar pişirin. Brokolileri tencereye katıp bir iki sefer karıştırın. Karışımı ateşten indirip içine bir miktar tarçın ve tuz ilave edin. Püreyi ister çatalla ezip isterseniz blendırla püre kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Afiyet |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.