![]() |
Kızım Benim
Kızım benim!
Acısı tatlılardan tatlı, sızım benim... İnan bana! Sana güzel, cici, yavru meleğim Daha ne demeli bilmiyorum. Oysa ki ben, seni senden daha çok seviyorum. Kısmet olur da bir gün kavuşursa birbirine Aynı dine iman eden yüreklerimiz Anlarsın bunu, anarsın. Cici, benim dudakları, hayalinden daha körpe kızım. İçlenme! Evli olsam da yalnızım... Ben, anamdan böyle doğmuşum Aynı menbaadan içmekle kanmıyor dudaklarım. A benim güzel kuşum... Bekleyeceğim seni Girsem bile yüz yaşıma. Fırtınalı bir gökyüzü olan başıma Gelip, konacağın güne dek. Ve... Şayet, Daha önce çatlarsa sabır taşım Lacivert bir gece, Ay, sarhoş olup suya düşünce Altın yaprakların uçuştuğu bir cenup güzü Eşelenmiş bir mangal gibi Pırıl pırılken gökyüzü Çalarım kapını. Açmazsan, benimle birlikte kaçmazsan Çekilen hançerimin boş kalacaktır kını. Ama sen, arkası al fistanlı Dağıstanlı bir çerkez kızı gibi uyar da bana Atlarsan atıma Mesele yok. O dem, bir tanem Baş koyup dizlerine Seni davet ederim bir yasak cennetinin Engin denizlerine... U***** ak köpüklü martıların deniz çığlıklı sürülerine açılırız bir tanem, Bilinmez iklimlerin görünmez sahillerine. Orada sen, Her ne istersen bulursun. Mesela; Dalında narı Balında arı, Körpe dudaklarında Tadılmamış günahların tadı Ve sonra Rıza Polat'ı. Rıza Polat Akkoyunlu |