![]() |
Akdeniz Usulü Karides
Pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını bir bardak bira ile 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Sıcak pilavla servis yapın. Malzemeler 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides 3 su bardağı bira 3 adet dilimlenmiş pırasa 2 adet kıyılmış soğan 3 sap maydanoz 1 tutam kereviz yaprağı 1 adet defne yaprağı 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un tuz karabiber |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.