![]() |
Newroz Piroz BeNewroz Barişa, Özgürlüğe Ve Kardeşliğe Hizmet Etsin
NEWROZ PİROZ BE NEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE VE KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİN GÜNDEM EMO Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu'nun Newroz ile ilgili yayınladığı basın metnine ulaşmak için tıklayınız. NEWROZ PİROZ BENEWROZ BARIŞA, ÖZGÜRLÜĞE ve KARDEŞLİĞE HİZMET ETSİNOrtadoğu halkları tarafından yüzyıllardır kutlanan ve Demirci Kawa?nın şahsında zulme başkaldırının ifadesi olan Newroz ülkemizde de demokrasi, özgürlük ve kardeşlik şiarıyla kutlanmaktadır.Ülkemizin de içinde yer aldığı bölge uzun yıllardır işgaller, savaşlar içinde barışa, özgürlüğe, kardeşliğe hasret Newroz?lar kutlamaktadır. Türkiye bugün kuyulardan çıkarılan insan kemikleri, darbe, karşı devrim, rejim tartışmaları arasında karma karışık olmuş bir toplum yapısıyla yerel seçim sürecinde bulunmaktadır. Gerici-faşist yönetim anlayışının her katmanda etkisini gösterdiği, kapitalizmin yok edici etkisini her geçen gün daha çok hissettirdiği bu dönemde, seçimler öncesinde yapılan göstermelik adımlarla gerçek demokratikleşmenin sağlanamayacağının bilinci içinde 2009 Newroz?unu daha özgür bir Türkiye umuduyla mücadele günü olarak kutluyoruz.Newroz yeni gün demektir. Newroz barış demektir. Newroz kardeşlik demektir. Newroz?un Türkiye?de halkların bir arada, barış içinde, özgürce yaşayacağı, Kürt sorununun demokratik barışçıl yöntemlerle çözüldüğü yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz. Kalbi barıştan yana atan bütün insanların ve halkların bayramı olarak gördüğümüz Newroz?u halkımızla beraber kutluyoruz.*NEWROZ PİROZ BEYAŞASIN DEMOKRASİYAŞASIN BARIŞ*MİYAVOLA HEYAMOLAey eylül ey yaz sonu bronz bedenlerde diş izleri aç gözlere bayram sofrası karpuz kamyonlarında pamukçular amele karası rıhtımda asil kediler miyavola heyamola balıkçılara hayır duası***ey eylül ey fukara sıcağı damlarda biberler gönlerde bayraklar kırmızı kırmızı ana rahmine şarkta düşmüş çocuklar lastik ayakkabılarıyla ?korkma sönmez bu şafaklarda? 126 elif pamukta öğretmenim 127 berivan tütünde 128 uğur ?meçhul öğrenci anıtında? ya sen niye geldin 129 ben üzümcüydüm öğretmenim ne mutlu Türkçe zanım***ey eylül ey erken sonbahar hüznü mevsimlik briyantinli aşklar üç cümlelik mesajla biter yeni bir araba yeni bir sevgili yeni bir darbe istiyorum baba garbın galibi evrenin o çocuğu şarklı infaz eder o uğursuz eylül sabahından beri kayıp anaları adalet bekler adalet çulsuz aydının yolunu çulsuz aydın devrimi devrim 126 elif?i devrim 127 berivan?ı bekler****ağlama öğretmenim ne mutlu Kürtçe zanımADİL OKAY 22.03.2009 14:52:16 Ayrıntılı bilgi için www.emo.org.tr |