ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sivri Bibier Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=556036)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 01:56 AM

Sivri Bibier Turşusu
 
Sivri bibier turŞusu
SIVRI BIBIER TURŞUSU

MALZEMELER

1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısak,dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarmısak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.