![]() |
Çipura Nasıl Yapılır ??
MALZEMELER
Kişi sayısınca çipura balığı 2 – 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal) 1/2 tatlı kaığı kekik 2 adet limon Tuz Karabiber 3 – 4 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANMASI Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın. Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 – 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 – 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce yayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin.Balıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin. 200 – 220 derece balıklar için ideal. Balıklar pişip kızarınca fırından alın ve servis edin. Afiyet Olsun… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.