ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yaprak Sarması Nasıl Yapılır ? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555954)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:09 AM

Yaprak Sarması Nasıl Yapılır ?
 
Malzemeler :
◦2 su b.pirinç
◦5 soğan,
◦2 çorba k.kuş üzümü
◦2 çorba k.dolmalık fıstık
◦Sıvıyağ
◦Tuz,karabiber
◦Toz şeker
◦Nane
◦Maydanoz
◦Limon
◦Asma yaprağı

Hazırlanışı :
Tencereye 2 çorba kaşığı dolmalık fıstığı alın ve kavurun.5 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye dolmalık fıstıkların üzerine soğanları ilave edin ve birlikte kavurun.Soğanlar kavrulduktan sonra tencereye 2 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin.Suda bekletilmiş ve yumuşamış olan kuş üzümünü ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Tencereye az miktarda su ilave edin ve dolma harcını 5 dakika demlendirin.Daha sonra ocağın altını kapatın.

Dolmanın iç harcı demlendikten sonra üzerine maydanozu,yeni baharı ,karabiber ve naneyi ilave edin.En son olarak dolmanın iç harcına limon suyu ve toz şeker ilave edin.Tencerenin zeminine asma yaprakları ile kapatın.Asma yapraklarını fazla suyu gidene kadar yıkayın. Daha sonra asma yapraklarına dolmanın iç harçtan paylaştırıp sarmayı sarın.Yaprak sarmasını tence-reye dizin.Üzerine toz şeker seprin.Sarmaların üzerine ir kapak kapatın.Tencereye sarmaların üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.